Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество23 Мая 2024, 14:58

Мало не утилізували через свастику: українці доставили визнаний комікс про Голокост

Ana More, Маус, свастика
Фото Facebook: Ana More

Журналістка, що здійняла галас через те, що їй не хотіли доставляти комікс про Голокост, все ж отримала свою посилку.

Кілька днів тому перевізник повідомив, що графічний роман «Маус» буде утилізований разом з рештою її посилки через те, що під час вибіркового митного огляду і виявлення нацистської символіки (свастики на обкладинці книги) розмитнити вантаж неможливо і він буде утилізований.

Слід зазначити, що ця книжка отримала Пулітцерівську премію і якраз є рефлексією на тему Голокосту та злочинів нацистського режиму. До того ж, як зазначила замовниця, ця книжка видана українською у видавництві «Видавництво», а її оригінал можна купити на відомому українському книжковому маркетплейсі.

Після розслідування «Нова пошта» та митниця погодилися, що ця книжка — не є пропагандою нацистської ідеології, тому її вдалося врятувати від утилізації, як це звично робиться у таких випадках. Дівчина заявила, що ситуацію вдалося вирішити завдяки розголосу.

Раніше JewishNews повідомляли, що графічний роман Арта Шпігельмана «Маус» було видано в Україні у 2019 році, а у Російській Федерації його заборонили ще у 2015 році саме через нацистську свастику на обкладинці.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю