Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество19 Июля 2024, 19:55

«Синагога на колесах» відвідала євреїв у містах на Миколаївщині та Одещині

синагога на колесах, воскресенськ
Фото Facebook: Еврейская экспедиция Мицво-мобиля в Украине

Цього тижня єврейська експедиція міцво-мобіля відвідала декілька міст Миколаївської та Одеської області.

У понеділок у себе в гостях пересувну синагогу приймали євреї Вознесенська. Разом з молодими рабинами єврейські чоловіки цього міста одягали тфілін, слухали урок тижневого розділу Тори і написали листа до Любавицького Ребе з проханням про благословення.

синагога на колесах, воскресенськ

Кожен мав можливість зайти до пересувної синагоги та помолитися за себе та близьких родичів. Адже в цьому місті євреї поки що не мають своєї синагоги.

В Одесі учасники «синагоги на колесах» допомагали місцевим єврейським жителям виконати одну з найголовніших добрих справ (міцв) — встановлення мезузи на вході у їхні домівки.

Як і в минулих містах, у Балті та Ізмаїлі крім того всього присутні на заходах пересувної синагоги співали разом єврейські пісні, які містять молитви про мир та злагоду, впевненість у собі та майбутньому.

синагога на колесах, воскресенськ

Перед тим, як попрощатися, в кожному з перелічених міст рабини-учасники єврейської експедиції передавали всім євреям подарунки від Jewish Relief Network Ukraine.

Раніше JewishNews повідомляли, що «синагога на колесах» цього разу також відвідала Миколаїв та Первомайськ, а окрім Одеської та Миколаївської областей, в планах учасників експедиції ще є відвідування Дніпропетровської області.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать