Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество02 Декабря 2022, 10:51

Twitter Ілона Маска заблокував акаунт Каньє Веста після заяв про Гітлера, євреїв та нацистів

Ілон Маск і Каньє Вест
Ілон Маск і Каньє Вест / Фото thetimes.co.uk

Корпорація Twitter заблокувала обліковий запис репера Каньє Веста після того, як він опублікував малюнок свастики, поєднаної з єврейським символом — Зіркою Давида.

Про блокування облікового запису Веста повідомив власник Twitter Ілон Маск. Він написав, що обліковий запис заблокували за розпалювання ненависті.

Слід зазначити, що це є рідкісним випадком блокування Twitter-акаунту відомої особи після придбання компанії Маском. Бізнесмен називав себе прихильником абсолютної свободи слова, після купівлі ним твіттера там було розблоковано безліч акаунтів, включаючи обліковий запис колишнього президента США Дональда Трампа і самого Каньє Веста — це сталося 29 жовтня. Через місяць Маску, однак, довелося банити репера практично з тих самих підстав, що попередньому керівництву Twitter.

Блокуванню облікового запису передував виступ Веста в ефірі шоу вкрай правого коментатора, прихильника конспірологічних теорій Алекса Джонса. У ньому він зізнався у симпатіях до Гітлера і кілька разів назвав себе нацистом. Він зазначив, що не проти всього єврейського і назвав при цьому першого темношкірого президента США Барака Обаму черговим єврейським президентом, заявивши, що той, як і Гітлер, нібито вбивав людей. Коли ще один учасник передачі, публіцист Нік Фуентес сказав, що він дуже пропутинський і проросійський, Каньє Вест зазначив, що він теж.

Одразу після скандального ефіру Вест опублікував кілька твітів — і серед них зображення свастики, злитої із Зіркою Давида. Після чого акаунт репера заблокували.

Раніше JewishNews повідомляли, що через нещодавні антисемітські заяви Каньє Веста від співпраці з ним відмовилися Adidas та Balenciaga, а також його було обрано «Антисемітом року».

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю