Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество28 Марта 2024, 16:22

Запрошуємо відвідати виставку у Бабиному Яру про єврейський цвинтар Сатанова

Сатанів: загублений світ давнього єврейського цвинтаря
Виставка «Сатанів: загублений світ давнього єврейського цвинтаря» у Бабиному Яру / Фото ОЄОУ

Об’єднана єврейська община України запрошує відвідати виставку «Сатанів: загублений світ давнього єврейського цвинтаря», що зараз експонується у Бабиному Яру.

Днями відбулася презентація виставки, розташованої у виставковому центрі «Жива пам’ять». Про це JewishNews повідомляли раніше.

Єврейський цвинтар Сатанова є одним з найстаріших на території України: він налічує понад 3000 надгробків, найдавніші з котрих походять з 1580-х років. Мацеви Східного Поділля мають більш виразну культуру різьбярства, на відміну від інших регіонів України, тому являють собою велику історичну цінність і показують ультуру тогочасного штетла, знищеного у Голокост.

Автором виставки, підготовленої спільно Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Об’єднаною єврейською общиною України, є краєзнавець та історик Дмитро Полюхович.

Експозиція буде доступна для відвідування до 21 квітня у виставковому центрі «Жива пам’ять» за адресою: вулиця Юрія Іллєнка, 46А, Пн-Пт — з 10:00 до 19:00, Сб-Нд — з 11:00 до 18:00.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать