Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Июля 2023, 13:21

Захищаючи Україну, загинув син директора єврейської школи у Дніпрі

Леонід Краснов
Леонід Краснов / Фото censor.net

На фронті, захищаючи Україну, загинув Леонід Дмитрович Краснов, син директора єврейської школи №144 у Дніпрі Олени Леонідівни Краснової.

Про це повідомили на сайті Єврейської громади Дніпра, висловивши глибокі співчуття  Олені Леонідівні, а також усім рідним та близьким покійного.

Хай підніметься душа Леоніда Дмитровича в Ган Еден, нехай зарахує її Вс-вишній до сонму праведних, нехай укриє під крилами Шехіни Своєї, і нехай буде пам'ять про нього благословенна.

Єврейська громада Дніпра

В Леоніда Краснова був позивний «Мессі» , йому було 35 років. Він був одним із перших воїнів-розвідників бойової групи К-2, з якої пізніше виник батальйон К-2. 

Леонід володів усіма вогневими засобами — від автомата до Javelin'а. Брав участь у обороні низки населених пунктів Луганської та Донецької областей, де й загинув. Тільки в його розрахунку (міномет і Javelin) близько 20 одиниць знищених БМП та танків противника, зупинено ворожі колони, знешкоджено живу силу.

Був нагороджений нагрудним знаком "Золотий хрест", відзнакою Головнокомандувача Збройних Сил України, орденом «За мужність» III ступеня та іншими нагородами.

Раніше JewishNews повідомляли, що захищаючи Україну він нападу РФ, загинули:

  • воїн з Уманщини, Роман Пугачов, що  майже 10 років працював у Міжнародному благодійному фонді імені Рабі Нахмана з Брацлаву;
  • Дмитро (Діма) Фіалка, футбольний тренер з Ізраїлю, який останніми роками працював в Україні та вступив до лав ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення РФ;
  • Даніель Штібер, іноземний доброволець Збройних сил України, син члена опікунської ради Хоральної синагоги Варшави, що зустрів свою смерть у боях під Бахмутом;
  • Геннадій Міхель, капітан Збройних Сил України, який також мав ізраїльське громадянство, загинув у Куп'янську внаслідок наїзду на міну автомобіля, в якому він перебував,

та інші захисники України.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю