Президент та прем’єр Ізраїлю вшанували пам’ять загиблих 7 жовтня у перші роковини трагедії

Іцхак Герцоґ, 7 жовтня

В Ізраїлі відбулися пам'ятні заходи з нагоди перших роковин вторгнення палестинських бойовиків ХАМАС 7 жовтня 2023 року, що стало одним із найтрагічніших днів у єврейській історії з часів Голокосту.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ вшанував жертв нападу бойовиків хвилиною мовчання, яку розпочав о 6:29 ранку — у момент початку атаки на місці музичного фестивалю Nova неподалік Рейма. Там бойовики вбили близько 370 людей.

Він разом із сім'ями загиблих відвідали меморіал на місці масового вбивства учасників фестивалю Nova. У ході церемонії було включено пісню, яка звучала, коли бойовики ХАМАС увірвалися на фестиваль, її зупинили в той же час, що й минулого року.

З промовою виступив і прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, заявивши, що за останні 12 місяців Ізраїль повністю змінив реальність. Нетаньяху пообіцяв здобути перемогу над бойовиками ХАМАС та «Хезболли».

7 жовтня 2023 року палестинські бойовики ХАМАС здійснили безпрецедентний напад на південь Ізраїлю, внаслідок якого загинуло понад 1200 людей. Тоді бойовики взяли в полон близько 250 людей, 100 із них ще утримуються. Передбачається, що третина вже мертві.

Після цього Ізраїль розпочав військову операцію у секторі Газа.

Image

© Використання матеріалів сайту допускається лише при збереженні інформації про авторство та першоджерело. Вказівка ​​прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на JewishNews.com.ua є обов'язковою. Посилання має бути розміщене незалежно від повного або часткового використання матеріалів не нижче другого абзацу. Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на ІА "УНІАН", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу агентства.