Служба безпеки Швеції підозрює Іран в причетності до нападів на посольства Ізраїлю

посольство Ізраїлю, копенгаген, поліція

Служба безпеки Швеції заявила, що Іран міг бути причетним до вибухів і стрілянини, які сталися біля посольств Ізраїлю в Стокгольмі та Копенгагені три тижні тому.

Фредрік Холлстром з СЕПО (SÄPO, Служба державної безпеки Швеції) сказав, що вибір цілей і методів вказує на Іран, але додав, що це «скоріше припущення, ніж чисте знання».

У понеділок увечері 30 вересня посольство Ізраїлю в Стокгольмі обстріляли. Ніхто не постраждав.

Повідомлялося також про два вибухи біля посольства Ізраїлю в центрі Копенгагена вранці в середу, 2 жовтня.

Двоє шведських підлітків у віці 16 і 19 років були заарештовані на залізничному вокзалі Копенгагена пізніше того дня. Повідомляється, що один із них купив квитки до Амстердама.

У четвер їм двом пред'явили звинувачення у зберіганні ручних гранат і їх застосуванні біля посольства.

Свою провину вони не визнали та залишили під вартою до 30 жовтня. Пізніше звільнили третього громадянина Швеції, якого заарештували біля посольства.

Поліція Данії не підтвердила, чи було метою вибухів посольство Ізраїлю. Поблизу розв'язки, де пролунали вибухи, знаходяться інші посольства.

Це не перший випадок, коли подібні інциденти відбуваються біля ізраїльських посольств у скандинавській столиці.

Image

© Використання матеріалів сайту допускається лише при збереженні інформації про авторство та першоджерело. Вказівка ​​прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на JewishNews.com.ua є обов'язковою. Посилання має бути розміщене незалежно від повного або часткового використання матеріалів не нижче другого абзацу. Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на ІА "УНІАН", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу агентства.