У Празі з’явилося 24 нових «каменів спотикання», щоби вшанувати пам’ять жертв Голокосту

камені спотикання, прага

Останніми днями в різних місцях Праги були закладені додаткові «камені спотикання».

Загалом по всьому місту було додано 24 нові камені. Ці міні-меморіали зазвичай вбудовані в тротуар біля останнього відомого місця проживання жертви. Кожен камінь носить ім’я людини, що назавжди нагадує про її життя, обірване звірствами нацистського режиму.

Проект «Камені спотикання», ініційований німецьким художником Гюнтером Демнігом у 1992 році, спрямований на вшанування пам’яті людей, як стали жертвами нацистського терору, у місці їхнього останнього вільного проживання.

Концепція «камені спотикання» полягає в тому, що вони повертають імена та гідність тим, кого позбавили обох, коли їх відправили до концтаборів. Латунні кубики служать публічним закликом до роздумів, спонукаючи перехожих зупинитися і згадати.

Місто Прага вже давно підтримує цю ініціативу, щорічно встановлюючи нові «камені спотикання» на честь незліченних громадян, які так і не повернулися додому.

 

Image

© Використання матеріалів сайту допускається лише при збереженні інформації про авторство та першоджерело. Вказівка ​​прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на JewishNews.com.ua є обов'язковою. Посилання має бути розміщене незалежно від повного або часткового використання матеріалів не нижче другого абзацу. Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на ІА "УНІАН", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу агентства.