У Єврейській громаді Дніпра завершили написання Сувою Тори напередодні Рош а-Шана 5785

Тора, Дніпро
Завершення Сувою Тори у Єврейській громаді Дніпра / Фото djc.com.ua

У Єврейській громаді Дніпра відбулася церемонія завершення написання Сувою Тори, який був присвячений «Єврейській громаді міста Дніпра у заслугу молодої посланниці Ребе воїна Армії Вс-вишнього — Хаї Мушки, доньки Рахелі Мільман та її родині. Нехай її батьки удостояться виховати її до Тори, Хупи та добрих справ з радістю за її фізичне та духовне одужання».

Церемонія завершення Сувою проходила у залі урочистості єврейської громади BallRoom у єврейському культурно-діловому центрі «Менора». Ще одним благословенням для сім'ї Мільман стало те, що церемонія завершення Сувою збіглася з днем ​​народження їхньої старшої дочки Ривки. Шановних гостей запрошували вписати свою літеру до Сувою Тори, за потреби їм допомагали співробітники «Національного сойферського центру».

Потім Сувій був піднесений, як наказує традиція, на нього були одягнені спеціальний унікальний футляр і корона, а потім він був пронесений галереєю центру «Менора», як символічною єврейською вулицею, вздовж фасадів єврейських будинків, представлених у дванадцяти барельєфах, і внесений до синагогу «Золота Роза», де відбулися святкові акафоти.

Image

© Використання матеріалів сайту допускається лише при збереженні інформації про авторство та першоджерело. Вказівка ​​прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на JewishNews.com.ua є обов'язковою. Посилання має бути розміщене незалежно від повного або часткового використання матеріалів не нижче другого абзацу. Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на ІА "УНІАН", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу агентства.