Студенти коледжу у Хмельницькому скуштували єврейської страви і долучилися до доброї справи

вареники

Студенти торговельно-економічного коледжу побували на екскурсії у Хмельницькому благодійному фонді «Хесед Бешт», де познайомилися з єврейською культурою, святами та кухнею.

Так, вони відвідали головні єврейські свята і спробували єврейску кухню:

  • Шабат і халу, яку печуть до суботнього столу;
  • Рош а-Шана з яблуками в меду на добрий рік;
  • Хануку з пончиками, латкес і свічками;
  • Пурім і гоменташі з начинкою;
  • традиційні страви: гефілте-фіш, креплах та інше — просте, але смачне й домашнє.

Потім перейшли до практики. Разом із волонтерами студенти приготували форшмак — вийшло швидко й апетитно.
А наприкінці — акція «Зліпи сто вареників». Студенти з радістю допомогли. Ці вареники скоро розвезуть одиноким і маломобільним клієнтам фонду.

Молодь не тільки дізналася про традиції, а й долучилася до доброї справи. Проста зустріч, яка залишила теплі враження.

Наступна
Image

© Використання матеріалів сайту допускається лише при збереженні інформації про авторство та першоджерело. Вказівка ​​прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на JewishNews.com.ua є обов'язковою. Посилання має бути розміщене незалежно від повного або часткового використання матеріалів не нижче другого абзацу. Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на ІА "УНІАН", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу агентства.